Websites
Twitter

Sehp © 2009 - 2018
Fotoalbum
bekijken?
Foto
reportages
Dagtocht
met de bus?
Met de
bus mee?

  Fotoserie gemaakt door:  
 

Logo VDL Bus & Coach

VDL Bus & Coach
Hoevenweg 1
NL-5652 AW Eindhoven
Nederland
Telefoonnummer: +31 (0)40 292 5000
Faxnummer: +31 (0)40 292 5001

http://www.vdlgroep.com

 
     

  Relevante links  
 

-- Geen links --

 
 
 
     

  Overzicht fotoreportages  
 

-VAN HOOL lanceert een nieuwe superhoogdekker touringcar

 
 

-Gassan Diamond's

 
 

-Bezoek byberg & Nordin Starliner aan Amsterdam

 
 

-De Fabeltjesbus bezoekt Den Bosch

 
 

-Visch Coaches bezoekt Lemmer

 
 

-Foto Jagotravel Bova Magiq ZDS

 
 

-Bedrijfsbezoek Pauw Reizen in Maasmechelen

 
 

-Volvo 9700 ’Coach of the year 2008’

 
 

-Jaarbeursplein Utrecht op 26 augustus 2007

 
 

-Fotospecial Van Bogget Verrebroek door Benny

 

<<< Terug

 

Nieuwe Picardie midibus van VDL Bus & Coach

 
 

De nieuwste aanwinst van VDL Bus & Coach is de Picardie. Een midibus met een lengte van 8.580 mm, speciaal ontwikkeld voor de inzet op tourgebied. In een 2+2 opstelling zijn er 29+1+1 of 33+1+1 ruime en comfortable zitplaatsen.

 
 
  De Picardie is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen VDL Kusters en de Slowaakse VDL Bus & Coach distributeur Rošero-P. Het onderstel bestaat uit de Mercedes-Benz Vario 818 in chassis-paravan uitvoering. Dit onderstel is door en door beproefd en heeft zichzelf bewezen als degelijk en uitermate betrouwbaar. De stijlvolle en moderne carrosserieopbouw is van roestvaststaal. De Picardie is voorzien van een Euro 4 130 kW (177 DIN pk) dieselmotor met een inhoud van 4,2 liter welke de achteras aandrijft via een handgeschakelde, of tegen meerprijs, volautomatische versnellingsbak. Het voertuig is verder voorzien van Mercedes-Benz luchtvering, een Telma retarder en voldoet uiteraard aan alle wettelijke eisen betreffende 2001/85.

Alle denkbare zitcomfort wordt geleverd door de Vogel Primus 2-persoons meubels voorzien van doorlopende hoofdsteunen, opklapbare armleuningen en meervoudig verstelbare rugleuningen.
De stoelen aan de gangpadzijde zijn ook zijdelings verstelbaar. De gidsstoel is opklapbaar waardoor een ruime, toegankelijke instap gecreëerd wordt. De chauffeursstoel is uitermate luxe en comfortabel.
De getinte zijruiten van dubbel glas zijn hoog tot onder de daklijst doorgetrokken. Dit, in combinatie met de verhoogde voorruit, biedt de passagiers een maximaal zicht naar buiten toe.
De Picardie is standaard voorzien van airconditioning. De individueel instelbare blaasmondjes en de leeslampjes zijn verwerkt in nieuw vormgegeven bagagerekken.

De Picardie heeft aan de achterzijde een rechtopstaande klep die toegang geeft tot een diepe laadruimte van 3,8 m³. Samen met de bagageruimtes aan de zijkanten van de bus, 3 stuks, is de totale bagageruimte 4,5 m³. Daarnaast bevindt zich boven de dubbele rij stoelen nog een moderne aflegruimte bestemd voor handbagage.