// Nilsson V70 Ambulans

Het idee

Op avontuur in Portugal! Voorheen namen we altijd het vliegtuig, lekker snel en redelijk comfortabel, maar ter plaatse misten we wel ons eigen voertuig. Toen Covid zijn intrede deed werden onze vliegtickets geannuleerd en het geld terugkrijgen was een heel gedoe. Vueling lapte ons erbij en betaalde helemaal niets terug, anderen deden er een eeuwigheid over. Maar we wilden onze familie blijven bezoeken, dus besloten we op avontuur te gaan met een Citroen Berlingo. Van hotel naar hotel, de "oranje gebieden" overslaan. En zo werd het idee geboren!

De eerste ombouw

De Nilsson ambulance is eigenlijk een kampeerauto met een ingebouwd hefdak! Achterin is nog alle ruimte om helemaal naar eigen smaak in te richten. Maar voordat we daar aan begonnen konden we aan de slag met een avontuurlijk project: het verbouwen van de oprit! We moesten namelijk wel genoeg plek maken voor deze beauty van 5,80 meter lengte. Nu kunnen we eindelijk beginnen met ombouwen.

Oplossen van problemen

Oeps, ons hefdak was niet zo goed geïnstalleerd als we dachten. Het zat slechts vast met 2 bandjes en sloot niet mooi af op het dak. Als dat maar goed gaat met de inbouw van hout! Gelukkig hebben we na veel speurwerk uiteindelijk een oplossing gevonden. Nou ja gevonden, deze bood zich aan via een facebook campergroep.

Het basisvoeruig

De oude Mercedes ambulances waren altijd al intrigerend vanwege hun gestroomlijnde, laaggestrekte ontwerp. Maar het gewicht, wegenbelasting en onderhoud waren een zware last. In 2021 kwamen we een advertentie tegen van een Zweedse Volvo Nilsson V70 Ambulans - een bijzonder voertuig! Na een proefrit waren we meteen verkocht en konden niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Er was alleen een kleine vangst: we moesten een paar maanden wachten voordat we hem in huis hadden en konden beginnen met de ombouw.

De keuring kwart tarief

De camper make-over was een groot feest! Met een koelkast, bed, wastafel en keuken zijn we helemaal klaar voor onze avonturen. De eerste reis naar Portugal breekt aan. Alleen het aanvragen van het kwart-tarief duurde langer dan verwacht. Maar toen kregen we nieuws van de verkoper. Er moesten extra delen verwijderd worden voor de kwart tarief keuring. Met de zaag in de hand weer aanpassen helaas.

Definitieve inrichting

Na het omtoveren van het dak (nu lager en waterdicht) konden we geen afscheid nemen van de gezellige ambucamper. We besloten daarom om er een echte camper van te maken en pasten de bedconstructie aan en voegden meer elektronica toe. Koelkasten magnetron en acc's alles kreeg een andere plaats.

Ken je een Nilsson eigenaar?

Wij vinden het leuk te zien wat andere Nilsson eigenaren van hun voormalge ambulance hebben gemaakt. Een berichtje via de socials of deze site zou erg leuk zijn.